Püski Kiadó

Ugrás a Tartalomhoz »

Cey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája

Cey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája

Készletinformáció: Készleten

-
+

Normál ár: 2 500 Ft

Special Price 2 000 Ft

A hun áldozati ételektől a honfoglalás kori magyar fejedelmi konyháig
 
A könyv szerzője dr. Cey-Bert Gyula tizenöt évet töltött Távol-Keleten, ahol luxusszállodák és repülőtársaságok gasztronómiai tanácsadójaként dolgozott. Munkája mellett Közép-Ázsiában és Tibetben magyar őstörténet-, ősvallás-, és ételtörténet-kutatással is foglalkozott. A hun áldozati ételektől a honfoglalás kori magyar fejedelmi konyháigEz a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikai és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározták az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét. Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.

További információk

CímkeNem
Méret14 x 20 cm.
Terjedelem197
ISBN9789633022382
SzerzőCey-Bert Róbert Gyula
SzerzőkCey-Bert Róbert Gyula
KiadóPüski Kiadó

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  • Gyors kiszállítás  GLS futárszolálattal
  • Kérdése ven? Hívjon minket! +36 1 375 7763
  • Online kedvezmények! Vásároljon webshopunkban!

Elérhetőségeink

Üzletünk címe: 1013 Budapest, Krisztina krt. 26.

E-mail: puskikiado@gmail.com

Telefon: +36 1 375 7763, +36 1 214 3905

Hétfő-Péntek 10-17

[profiler]
Memory usage: real: 24641536, emalloc: 23988264
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem