Püski Kiadó

Ugrás a Tartalomhoz »

Elhunyt Csoóri Sándor

Elhunyt Csoóri Sándor

 

A Püski Kiadó, a Püski család részvéttel emlékezik a 87. évében elhunyt Csoóri Sándorra, szívünkben, lelkünkben, éljen tovább. Életműve, élete, a jóra, igazra való törekvése erőt adó példa marad. Jelleme, igaz embersége méltán emelte a Népi-Nemzeti mozgalom meghatározó alakjai közé.

Ez a mozgalom, a nemzetért való kiállás terelte közös útra Csoóri Sándort és Püski Sándort, a Püski családot. A barátsággá mélyült több évtizedes ismeretséget a Püski család a 70-es években az USA-ba való kényszerű emigrációja sem szakította meg. Csoóri Sándor több ízben is fontosnak tartotta a részvételt a kiadónk által amerikában szervezett előadókörutakon.

New York-i kiadásként jelentek meg A magyar Apokalipszis (1980) és a Készülődés a számadásra (1982) című vitairatai, majd a rendszerváltás után hazatelepült Püski Kiadó 1991-ben jelentette meg az akkoriban heves vitákat kiváltó Nappali hold című kötetet, majd 1994-ben jelent meg a Tenger és Diólevél, mely az 1961-1994 közötti időszak írásainak gyűjteményes kiadása.

 

 

Csoóri Sándor: Tenger és diólevél I-II – 1961-1994

Csoóri Sándor: Tenger és diólevél I-II

Összegyűjtött esszék, naplók, beszédek két kötetben. 1961-1994. Az olvasó a szerző minden olyan írását megtalálja ebben a két kötetben, amiből megismerheti a szerző gondolati, lelki, politikai, filozófiai művészeti gondolkodásmódját. Vagyis a teljes embert. Megismerheti, ahogy én a személyes találkozásainkkor volt szerencsém megismerni, egy rendkívüli ember hősiességét, félelmeit, bukásait és győzelmeit mondhatni önmaga felett is..    

Ár: Eredeti ár: 4.000 Ft Webáruház ár: 3.200,-

 A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

 

 

 

Csoóri SándorNappali Hold

Csoóri Sándor: Nappali HoldA Nappali hold írásai nemcsak egy hosszúra nyúlt írói korszakot zárnak le az életemben, hanem egy hosszúra nyúlt történelmit is: a negyven évig tartó szovjet hódoltság korszakát. A Nappali hold egyik írásáért a múlt évben (1990) majdnem megköveztek. Száznyolcvannál több írásban támadtak rám. Sokáig nem tudtam: kibírom-e halálos kőzáport. kibírtam. Sőt: a lázálmokkal kísért tapasztalataim mellett még egy-két ijesztő igazságra is ráébredtem. Így ébredtem rá, hogy aki igaz szeretne maradni, annak bizony még attol se szabad visszahőkölnie, hogy egy-egy pillanatban igaztakanná válik. Mert néha épp a törés mutatja meg a szembeálló feleknek is a valóság drámai, illetve tragikus teljességét.

Ár: Eredeti ár: 1.200 Ft Webáruház ár: 960,-

 A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

  

 

Elveszett utak

Csoóri Sándor: Elveszett utak

Csoóri Sándornak a közelmúltban keletkezett esszéit, írói publicisztikáit hét ciklusban közreadó kötet a napjaink életét formáló (és deformáló) közérdekű társadalmi-politikai és emberi problémák magasrendű és távlatos szellemi szemhatárú írói megközelítéséből született kiadvány. Ezek az írások esszéirodalmunk legjobb hagyományaihoz méltó írói igényességgel fejezik ki szerzőjüknek életük minőségéért érzett aggodalmait.      

Ár: Eredeti ár: 2.600 Ft Webáruház ár: 2.210,-

  A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

 

 

Futás a ködben

Csoóri Sándor: Futás a ködben

Versei a lírai költő személyes sorsának a prizmáján keresztül szemlélik változatlanul a körülötte lévő világot, azonban a kifejezés - Arany Jánossal szólva - "hangköre" megváltozott: nemes rezignációval szemléli a megélt élet és történelem illúzióvesztéseit /"bennem csak az él, ami volt / az igaz csak, ami már nem lesz" - írja egyik versében/; az irreverzibilitás tudatával szövi a költői emlékezet Csoóri Sándor versbeszédét, de miközben arról beszél, hogy "régi sebeinkbe most halunk bele", a megélt veszteségek érzelmi leltárának költői nyeresége éppen ebből a visszafogottságból táplálkozik. A Futás a ködben jelentős eseménye napjaink költészetének.      

Ár: Eredeti ár: 1.950 Ft Webáruház ár: 1.658,-

 

A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

 

Föld, nyitott sebem

Csoóri Sándor: Föld, nyitott sebem

Összegyűjtött versek CD-melléklettel. 1957 és 2009 - a két dátum közötti 52 év, fél évszázadnyi idő alatt született versekből válogatott könyvet tartunk a kezünkben. A nemzeti lelkiismeret talán legérzékenyebb kifejezőjeként sok műfajban maradandót alkotva is költészete volt élete biztos pontja, az az otthon, ahova hazatérhetett. Verseit ebben a gyűjteményben most nemcsak olvashatjuk, hanem jó néhányukat a benne található CD-ről saját előadásában meg is hallgathatjuk.    

Ár: Eredeti ár: 3.900 Ft Webáruház ár: 3.315,-

 A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

 

 

Szellem a célkeresztben

Kiszely Gábor: Szellem a célkeresztben – Csoóri sándor és a politikai rendörség ügynökei

 

Kiszely Gábor, a neves Jeruzsálem-díjas szerző, megannyi sikerkönyv írója s állambiztonsági szakértő ezúttal is a tőle megszokott részletgazdagsággal és alapossággal mutatja be, miként kísérelte meg Kádár János "Magyar Népköztársaságának" politikai rendőrsége felszámolni azt a veszélyt, amelyet Csoóri Sándor jelentett számára. A kísérlet megbukott, akárcsak a "Magyar Népköztársaság". Hívei, köztük parancskiadók és végrehajtók, ügynökeikkel egyetemben, mintha mi sem történt volna, tisztes polgárokként köztünk élnek. Kiszely nevén nevezi őket. Egy könyv a felfoghatatlanról, az elaljasulásról és az értelemmel szembeni merénylet kudarcáról. Harmincegy év alatt kilencszázharmincnyolc jelentést készített a kommunista politikai rendőrség Csoóri Sándorról, mintegy hatvanöt ügynök közreműködésére támaszkodva, csaknem kétezer oldalon. Mindez csupán irányszám, mivel ennyi dokumentumot tud rendelkezésre bocsátani az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti levéltára a költő aktájaként, amelnyek tartalma azonban arra utal, hogy ennél jóval több jelentés keletkezett - ennek csaknem duplája.    

Ár: Eredeti ár: 2.800 Ft Webáruház ár: 2.380,-

 A könyv ide kattintva vásárolható meg.

 

 

 Csoóri Sándor a Püski webáruházban kapható további művei itt tekinthetők meg.

 

 

 

 

 

  • Gyors kiszállítás  GLS futárszolálattal
  • Hamarosan!!! Bankkártyás fizetés
  • Kérdése ven? Hívjon minket! +36 1 375 7763
  • Online kedvezmények! Vásároljon webshopunkban!

Tallózó
Információk
Elérhetőségeink

Üzletünk címe: 1013 Budapest, Krisztina krt. 26.

E-mail: info@puskikiado.hu

Telefon: +36 1 375 7763, +36 1 214 3905

Fax: +36 1 214 3905

Hétfő-Péntek 10-18

Szombat 10-13